Vad kan man betta på?

Numer finns det väldigt många olika speltyper du kan betta på. Tidigare har väl detta uttryck nästan uteslutande varit förknippat med sportsbetting, trav och odds. Detta är såklart fortfarande en väldigt viktig del av det hela, men det har också tillkommit många spelformer. Det har öppnat många dörrar för dem som vill kunna betta på saker, men som inte är så intresserade av sport. En liten outsider i den här kategorin är spel på enarmade banditer och slots. Här lägger du bestämda insatser på att vissa symboler ska ingå i en vinnande kombination och du kan själv anpassa vilka rader du ska spela. Men i den här artikeln ska vi fokusera på de vanligaste formerna av betting.

Sportbetting

Denna spelkategori är fortfarande den klart vanligaste när det kommer till betting. Det finns så mycket sport man kan spela på, på alla tänkbara nivåer och i alla världsdelar. Dessutom finns så många olika spelformer vad det gäller sport. Du kan till exempel spela på slutresultat, vem eller vilka som kommer göra första målet, eller hur många mål det ska bli i matchen. Det finns även så kallade handicap-spel där det nederlagstippade laget får starta med något måls försprång för att göra spelobjektet mer intressant. Internet har verkligen slagit upp många dörrar kring detta, numer är utbudet verkligen gigantiskt kring vad du kan spela på. Dessutom kan du ju kombinera ihop olika spelobjekt och matcher via systemspel och kuponger. Det gör det lite svårare att vinna, men kan å andra sidan resultera i rejäla summor när du väl lyckas. Det finns både spel som gäller för en match och de som gäller över en hel säsong.

Internet har revolutionerat oddsspel även på ett annat sätt och det är genom de så kallade livespelen. Det är en spelform som dominerar på många online kasinon och innebär att du kan lägga odds på matchen medan den pågår. Det förhöjer verkligen spänningen med en match du kanske sitter och tittar på, samtidigt som du lägger in några spel du får känsla för. Här är det vanligt med spel som nästa målskytt, vilka som gör nästa mål och liknande. När du spelar på odds är det en fördel att ha insyn och kunskap i det du ska betta på. Men du kan även låta datorn automatiskt fylla i en vettig kupong, vilket gör att alla har chansen att vinna.

Trav och galopp

Till sportbetting hör även trav, som är en oerhört spännande spelform. Många föredrar detta över sportbetting, förmodligen för att loppen ger en förhöjd spänningskänsla. Arrangemang som V-75 där flera topplopp körs samma dag på samma plats är också riktiga folkfester. Då är det populärt att gå dit, lägga en schysst kupong och njuta av tävlingarna. Galopp är en annan populär spelform där hästar är inblandade.

Annan betting

Idag har det också blivit vanligt med andra typer av bettingspel, som kanske främst vänder sig till de som inte är så sportintresserade. Spelbolagen låter verkligen fantasin flöda här och hittar ett spelvärde på saker som de flesta förmodligen inte tänkt att det går att spela på. Det kan vara helt vardagliga saker, som att gissa vilket datum den första snön ska falla. Spelbolagen tar även fram odds på tävlingar som Melodifestivalen. Det är samma process där, man analyserar dem som ställer upp och tar fram odds som speglar deras chanser i tävlingar. Du kan även betta på vem som ska åka ut härnäst och vinna olika tv-tävlingar. Det är också populärt att spela på politiska val, det kan bland annat röra sig om vilket block som blir störst, eller att man ställer två enskilda partier mot varandra.