Att spela på odds

Att spela på odds är i sig inte svårt, men för att bli framgångsrik behöver du ha känsla för vilka odds som är vettiga att spela på. Du behöver med andra ord förstå vad sannolikhetslära är. Det är sådan som spelbolagen använder, de går inte ut på balkongen och blöter fingret och känner efter åt vilket håll det blåser, de har fullständig koll på bakgrunden då de sätter sina odds. Men då borde det bara vara att spela som de tipsar. Dock är det inte så enkelt, om alla kör på deras tips med deras odds blir det inget mer än att du som spelare har fått betala lita avgifter här och där så även om du "vunnit" är din vinst antagligen en aning på minus.

Sannolikhetslära

Nu behöver du inte en termin på universitet för att börja spela på odds med god kunskap i sannolikhetslära i ryggsäcken. Men du måste förstå att odds är just ett resultat av sannolikhetslära och är egentligen grundbulten till allt spel som sker online. Det gäller poker, casino och sportsbetting. Skillnader finns men i botten handlar det om sannolikhet.

Betta på sport

Spelar du på sport kan du nå framgång om du hittar odds som är bättre än vad de egentligen borde vara. Du har säkert en bestämd uppfattning om hur utfallet blir i en speciell match. Med lite sannolikhetslära i ryggen kan du tänka så här: jag tror att Real Madrid spöar Malmö FF. Troligen är den chansen 85%. Ett spelbolag ger oddset 1.35 gånger pengarna om Real Madrid vinner. Då ska du ställa dina 85% chans mot oddset 1,35 enligt en enkel formel (1 / X)*100 = Y. Stoppa in spelbolagets odds i formeln så här: (1/1.35)*100 = 74.07. Du ansåg att chansen för Real Madrid skulle vinna var 85% vilket är bra mycket bättre än spelbolagets odds enligt formeln. Om ditt antagande är riktigt är oddset helt klart spelbart, det är mycket troligt att Real Madrid vinner matchen.

Svårigheten här är för dig att bestämma sannolikheten, men det är det som är spelet.

Det är inte meningen att du ska sitta med en matematisk formel varje gång du vill göra ett bet. Får du ett hett tips av någon är det aldrig fel att följa det men som sagt, odds bygger på sannolikhetslära hela tiden.

Välj rätt spelbolag

Det kan tyckas onödigt att leta efter det spelbolag som ger bästa oddset. Det brukar inte skilja nämnvärt mellan de stora internationella bolagen, men däremot brukar det skilja sig markant mot Svenska Spel. Det beror på att de har direktiv att avsätta en del av sin vinst för att stötta den svenska idrottsrörelsen.

Om ett odds skiljer sig bara lite grand, som mellan 1,48 och 1,53, ser det inte mycket ut för världen men spelar du regelbundet och med någorlunda höga insatser blir det pengar i slutänden. Även om du trivs hos ett spelbolag ska du inte slänga bort pengar genom att spela på det lägre oddset.