Höga odds ger höga vinster

Odds är ett relativt frekvent förekommande begrepp vid spel med riktiga pengar nu för tiden. För den som tycker om att spela och vill försöka att tjäna lite pengar på sitt spel kan det vara bra att veta vad odds är och hur det kommer att påverka dig som spelar. Spel på odds handlar mycket om att ha förkunskaper om det man spelar på, det vill säga att kunna mycket om det fotbollslag som du till exempel väljer att spela under en fotbollsmatch, och spel kan därför bli roligt och gynnsamt för den gedigne spelaren. Det är alltså inte bara slumpen som avgör hur väl ditt spel kommer att gå när det handlar om odds.

Hur fungerar odds?

Odds används inte bara inom spel och vadslagning utan även generellt sett i statistikräkning för att ange hur troligt det är att en speciell händelse inträffar. Ordet odds betyder inte helt oväntat proportion mellan insats och vinst. En insats på ett utfall som har höga odds innebär logiskt sätt en lägre chans att vinna, men samtidigt en relativt stor vinst. Tvärtemot ger alltså ett spel på ett utfall med låga odds en stor vinstchans, men inga stora summor i vinst. Odds bestäms på olika sätt beroende på vad du spelar på. På vissa spelbolag finns experter med stor erfarenhet som tillsammans sätter odds. Det finns då många faktorer som oddsspecialisterna måste ta hänsyn till när de väljer odds, som till exempel laguppsättningar, tidigare placeringar och all möjlig statistik. Sätts odds av specialister så blir dessa oftast fasta odds. Sedan finns även flytande odds som kan förändras även efter du har spelat. Dessa odds bestäms oftast beroende på hur många insatser som görs, det vill säga vad majoriteten tror kommer inträffa.

Hur du vinner mest

Det krävs en viss teknik i att spela på odds, vad du än väljer att spela på. Det finns så många faktorer som spelar in i en match eller tävling som inte alltid speglar de odds som visas. Man bör inte stirra sig blind på vad oddsen säger, utan snarare försöka bilda sig en uppfattning om matchen, eller tävlingen, man spelar på. Ibland kan det kännas som en onödig risk att spela på låga odds, men man måste också tänka på att det är då man i regel har störst vinstchans. Spelar man ofta på matcher som man ser som säkra kan det i längden visa sig gynnsamt. Men man måste också veta att förr eller senare kommer det att uppstå en skräll, det vill säga att laget med högst odds vinner. Det är därför viktigt att veta om sannolikheten för en skräll är större än vad oddsen tyder på. En liten insats på en skräll kan innebära en stor vinst. Det är detta som kallas att spela efter odds. En match som man själv anser som ett resultat skrivet i sten kommer så småningom att ha odds som inte talar för att det ena laget har större vinstchans än det andra. Man mäter alltså sina egna kunskaper och erfarenheter mot andras. Kanske vet du någonting som de flesta andra inte har koll på, vilket gör att oddsen inte speglar din uppfattning.