ATG-odds Elitloppet

Elitloppet är en helig händelse för de svenska travspelarna och trav-entusiasterna. Det är årets absoluta höjdpunkt för alla som håller på med trav.

Elitloppet lockar dock inte bara svenska spelare och travintresserade – det är en av travvärldens mest exklusiva och prestigefyllda tävlingar. Elitloppet lockar enormt stor publik och många spelare. Det är en folkfest i ordets rätta bemärkelse. Elitloppet inträffar alltid vid samma tid och plats varje år – den sista söndagen i maj på Solvalla i Stockholm.

Elitloppet

Det första Elitloppet kördes redan 1952, då under namnet Jubileumsloppet. Jubileumsloppet arrangerades på Solvallas 25-årsdag och kom sedan att kallas Solvalla Internationella Elitlopp, eller kort och gott Elitloppet vilket är namnet som det går under i folkmun.

Till en början var det mest svenska hästar och kuskar som deltog, men efterhand började Elitloppet tilldra sig internationella ekipage. I dag är Elitloppet en sann klassiker och känt över hela travvärlden. Inte så konstigt kanske – prissumman uppgår nämligen till tre miljoner kronor. 

Bara eliten tävlar på Elitloppet

Vem som helst får inte köra Elitloppet – långt därifrån. Tävlingsledningen bjuder bara in 16 ekipage efter en mycket sträng urvalsprocess. Dessa 16, om de accepterar inbjudan, kommer genomgå ännu en urvalsprocess. De får nämligen tävla i två kvalheat, och de fyra bästa i respektive kval får sedan tävla i finalen av Elitloppet. Det är alltså en tävling där de allra bästa ekipagen i världen ställs mot varandra.

Odds på Elitloppet

Det finns nog inte en enda travintresserad spelare som inte spelar på Elitloppet – så pass stort är det. Det lockar spelare inte bara från Sverige utan hela världen. Det märks inte minst på att de allra flesta spelbolagen, varifrån de än är, erbjuder spel på Elitloppet.

Ett av spelbolagen är naturligtvis ATG. Elitloppet är självklart även årets höjdpunkt för ATG med tanke på det enorma antalet spelare och den enorma omsättningen pengar.

Hos ATG kan du spela på vilken av de 16 inbjudna hästarna som kommer att vinna loppet, fram till en minut före loppet startar.

ATG har infört en del förändringar som ska ge dig som spelare fler fördelar och bättre odds. Bland annat har man höjt återbetalningsprocenten under just Elitloppsveckan, och totalt kommer återbetalningen på vinnarspel höjas med fem procentenheter – från 80 % till 85 %. Det finns alltså all anledning att spela hos ATG när det är Elitloppet. Missa inte festen!