Asian Handicap Odds

Vi är vana vid att kunna satsa på tre olika resultat när vi bettar på en match. Hemmaseger, bortaseger eller oavgjort är våra alternativ. När man spelar Asian Handicap så har man istället två alternativ, vinst eller förlust för laget du bettar på. Alternativ oavgjort är alltså inte möjligt i denna spelform. I Asian Handicap bettar även på hur många mål en match vinns med.

Asian Handicap

Asian handicap är vanligast inom fotboll men kan spelas på många olika sporter. Spelformen kom till för att skapa intresse för att betta på matcher med lag som är tydligt starkare än sina motståndare. I vanlig betting skulle oddset på storfavoriten vara så lågt att det inte skulle ge några pengar om man bettade på laget som förväntades att vinna. Med Asian Handicap kan man ge det svagare laget en teoretisk fördel genom att man lägger till mål i oddset . Är det Asian Handicap med +2,5 mål till det svagare laget innebär det att det starkare laget måste göra 3 mål för att stå som vinnare i detta bett. På det här sättet krävs det mer av vinnarfavoriten, oddsen blir högre och med högre odds tillkommer det mer spänning för spelarna.

Historia

Asian handicap är en speltyp som är den populäraste formen av sportsbetting i delar av Asien och i mellanöstern. Spelformen har fått stor spridning och i slutet på 1990-talet nådde den även västvärlden. Det var den indonesiska bookmakern Joseph Phansom ville ha en översättning på denna vadslagningsmetod, som lokalt kallades hang cheng. Phansom bad en journalist vid namn Joe Saumarez Smith att namnge denna spelform. Asian Handicap blev namnet som syftar på dess ursprung. Asian handicap utvecklades när europeisk fotboll blev populärt i Asien eftersom spänningen sjönk när en match kunde sluta oavgjort, därför började man lägga till handikapp och en ny typ av betting var född.

Säkerhet sportsbetting

Vill man prova att spela Asian Handicap eller någon annan sportsbetting är det bra att tänka på säkerheten. Ett tips är att kontrollera spelsidan där man vill lägga sitt bett för att undvika bli lurad på pengar. Man kan säkert välja att spela på stora spelsidor som Unibet, bwin eller bet365, väljer man en välkänd spelsida finns det ingen risk att bli lurad. Vill man prova en mindre känd spelsida rekommenderas det att man letar upp bevis på deras hemsida att de innehar licens för sportsbetting. De flesta seriösa spelsidor brukar nämligen lägga upp en kopia på deras spellicens. Finns det ingen kopia på någon licens bör man maila och fråga efter det, skickas inget licensbevis tillbaka bör man inte spela på sidan.

Kommer företagets spellicens från Dominikanska republiken, Grenada, Madagaskar eller Aruba bör man vara försiktig då dessa länder har låga krav för att få licens. Om bettingföretaget fått sin licens från Australien, Jamaica, Gibraltar, Malta eller Österrike kan du vara mer säker på att de är seriösa spelföretag då proceduren för att få spellicens är mer komplicerad.

Tyvärr kan man aldrig vara säker på att en spelsida är helt säker men gör man en egen licenskontroll är chansen att bli lurad betydligt mindre.