Asian handicap – det nya sättet att tippa på matchen!

När man tippar på fotboll finns det tre möjliga resultat. Hemmalaget vinner, bortalaget vinner eller så blir det oavgjort, men det finns ett betting system som faktiskt utesluter att det kan bli oavgjort. Hur då kan man undra? Jo, genom att ge det populäraste laget ett handikapp. Denna typ av betting har länge varit populärt i Asien och används mest då mat tippar på fotbollsmatcher. Detta är det nya sättet att tippa på matchen och som snabbt vinner i popularitet. Asian handicap, som det heter, blir allt vanligare och fler och fler provar att spela det.

Bakgrund

Systemet innebär att det starkaste laget får ett handikapp från ett kvarts mål till flera mål. Det gör att lagen har samma chans att vinna oberoende av hur bra de är och det kan aldrig bli oavgjort. Ursprungligen kommer Asian handicap från Indonesien, där den går under namnet "hang cheng". Asian handicap kom den att heta i slutet på 90-talet, då den kom till väst världen.

Så här fungerar det

Asian handicap är en form av vadslagning, där det lag som troligast vinner får ett handikapp. Ett handikapp kan vara till exempel från 0.25 mål upp till flera mål. Det lag som är favorit har ett negativt handikapp och kan till exempel börja på -1 mål. Tippar du på detta vinner du om ditt lag vinner med 2 mål eller fler. Vinner ditt lag med 1 mål får du tillbaka din insats. Förlorar gör du om det blir oavgjort eller ditt lag förlorar.

Det andra laget får således ett positivt handikapp istället och starta med +1 mål. Tippar du +1 vinner du om ditt vinner eller slutar oavgjort. Förlorar ens lag med 1 mål får man tillbaka halva insatsen, men om laget förlorar med mer än 2 mål förlorar man.

Detta är bara de hela talen, du kan även spela halvor och kvarter. Till exempel 0,25, 1,5, 2,75 och så vidare. Du spelar antingen ett positivt spel eller ett negativt och det finns många olika alternativ. Det finns långa listor som beskriver alla möjliga satsningar, resultat och vad som händer om du vinner eller förlorar. Surfar du runt lite på olika spelsidor, hittar du dem snabbt. Det kan verka lite förvirrande med alla siffror, men gör det enkelt för dig i början och ta reda på så mycket du kan. Det finns mängder med bra information att hitta på nätet och.

Hitta rätt spelsajt

Många spelsajter erbjuder både casino spel och betting, men är du verkligen intresserad av betting och odds ska du välja en sida som har sin fokus på betting, typ bet365 som även är bra på Asian handicap. Många spelsidor har detaljerade förklaringar och beskrivningar om hur Asian handicap fungerar i praktiken. Dessutom hittar man många bra tips och vad man ska tänka på som ny inom betting området.